Tilberednings- og anretningsguide Bühlmanns Nytårsmenu 2024





Tjek kassens indhold - unboxing
Vi anbefaler, at du tjekker kassens indhold, så snart du er hjemme.
Køkkenchef Alexander Johnsen gennemgår i videoen her, hvad der skal være i kassen.
Husk selvfølgelig på, at du ikke skal have alt indholdet som Alexander gennemgår, hvis du har valgt “Gastronomisk Nytår” eller “Smagfuldt Nytår”.
Snacks
Find i bakken:
- Dild-friskostcreme
- Skåret lynstegt jomfruhummer
- Persillecreme (sprøjtepose)
- Caviar
- Røget ørredsalat (sprøjtepose)
Find i tørbakken:
- Krustader
- Persillechips
- Sprøde kræmmerhuse
- Ristet sesam
Sådan gør du
- Fordel dild-friskostcreme i krustaderne og fordel jomfruhummeren oven på cremen.
- Tag ørredsalaten, skær hul i posen og fordel i kræmmerhusene. Drys med sesam.
- Tag persillecremen og skær et lille hul i posen, sprøjt persillecremen ud over persillechipsen i fine striber, fordel caviaren på chipsen i små bunker.
Forret 1
Find i bakken:
- Aromatisk soyabouillon
- Halve hummerhaler
- Jordskokkepure
- Urtesalat
Find i tørbakken:
- Hasselnødder
- Brød
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 210 ° varmluft og varm brødet i 7-8 minutter.
- Varm soyabouillon i en gryde.
- Varm jordskokkekompot i en lille gryde (eller i mikrobølgeovn)
- Steg hummeren på en pande i olie og smør i 2 minutter på kødsiden (til den er let lun i midten).
- Anret en skefuld jordskokkekompot i en tallerken (gerne en dyb tallerken).
- Pil hummeren ud af skallen og anret den ved siden af kompotten.
- Fordel hasselnødderne oven på jordskokkekompotten.
- Anret de spæde urter oven på jordskokkekompotten.
- Afslut med den varme bouillon – 1-2 spsk. hældes over retten ved bordet.
Forret 2
Find i bakken:
- Nytårstorsk på saltbagt selleri
- Selleripuré
- Fumésauce
- Ørredrogn & löjrom
- Urteolie
Sådan gør du
- Varm saucen i en gryde.
- Varm selleripure i en gryde (eller i mikrobølgeovn).
- Læg bagepapiret med selleri & nytårstorsken i forvarmet ovn ved 180° varmluft i 5-6 minutter.
- Fordel selleripuré i midten af tallerkenen (gerne en dyb tallerken).
- Læg torsk og bagt selleri oven på selleripuréen.
- Fyld ørredrogn, löjrom og urteolie i den varme sauce og rør forsigtigt.
- Fordel saucen med fyld over torsken.
Hovedret
Find i bakke 1:
- Sherrysauce med sennepskorn
- Gulerodspuré
- Pommes Anna
- Stegt palmekål
Find i bakke 2:
- Oksemørbrad en Crépine
- Grønkålsskud
- Sennepsvinaigrette
Find i tørbakken:
- Friteret grønkål med hakkede mandler
Sådan gør du
- Læg oksemørbraden samt Pommes Anna i en forvarmet ovn ved 180° i 5-7 minutter.
- Varm sherrysaucen op i en gryde.
- Varm gulerodspuréen i en gryde.
- Bland stegt palmekål og de spæde grønkålsskud med senneps-
vinaigrette. - Læg den marinerede kålsalat i en skål – (1 skål kålsalat per person).
- Anret med de friterede kål og ristede mandler fra tørbakken oven på kålsalaten.
- Når kødet er færdigt lades det trække et par minutter.
- Skær 2 skiver per gæst og anret på tallerkenen.
- Anret gulerodspuréen på tallerkenen med en spiseske.
- Anret Pommes Anna på en sidetallerken (som på billedet)
- Afslut med den varme sauce med sennepskorn – 2-3 spsk. hældes over retten ved bordet.
Dessert
Find i bakken:
- Chokoladeovertrukket mousse
- Creme Anglaise
- Rød skovsyre
- Solbærkompot (sprøjtepose)
Find i tørbakken
- Blad-tuile
Sådan gør du
- Omrør Creme Anglaise i bøtten.
- Anret 1 – 2 spsk. Creme Anglaise i midten af en dyb tallerken.
- Læg forsigtigt den chokoladeovertrukne mousse ovenpå.
- Creme Anglaisen i midten af tallerkenen.
- Læg forsigtigt blad-tuilen på moussen i den ene side.
- Anret en lille dut solbærkompot i den anden side af moussen.
- Afslut med et kløver rød skovsyre ovenpå solbærkompotten.
Bühlmanns nytårskransekagestykker
- Anret kransekagestykkerne pænt på et fad eller en tallerken til
fejringen kl. 00.00.
Velbekomme!
Ofte stillede spørgsmål
Nedenfor kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, som vi ofte får stillet i forbindelse med vores nytårsmenu.
- Du kan afhente dine menuer den 31. december i tidsrummet ca. kl. 11-14. Nærmere præcisering følger på mail.
Den øverste bakke, som indeholder de tørre ingredienser, skal opbevares et tørt sted – fx på køkkenbordet.
De øvrige bakker stilles køligt – fx i et skur, på altanen eller i køleskabet.
Kan du ikke finde svar på dine spørgsmål i guiden her eller i den printede version i kassen, så hjælper vi meget gerne via telefon frem til kl. 16.00.
Du fanger vores køkken på: +45 98 18 32 33 frem til kl. 16.